Vorige recitals

de Jukebox van Bach

Pianiste Jacqueline voorheen Frederique speelt de 24 preludes uit het Wohltemperierte Klavier deel I. Korte juweeltjes gecomponeerd rond 1720 door J.S.Bach, 2 tot 3 minuten durend. Misschien bekend door veelvuldig voorkomen in de media.

Het programma duurt ongeveer een uur. De pianiste legt uit hoe dat zit met majeur en mineur, waar hij geboren is, zijn familie en waarom het overwegend hofdansen zijn, enzovoort. U kunt dit concert niet meer bestellen.

Als kinderconcert voor groep 6, 7 of 8 – met daarbij een eenvoudig lessenpakket, de vier voorafgaande dagen in de klas te beluisteren met bijbehorende vragen. Deze concerten zijn meestal in een kerk in de buurt.

Als privéconcert in de huiskamer. Als solo-concert in een serie.

In de buitenlucht bespeelt ze een draagbaar Yamaha pianootje met maximale geluidssterkte van 60 dB – het niveau waarop men een gesprek op 1 meter afstand ervaart. Door het intieme karakter ontstaat een sfeer die onvermijdelijk een glimlach doet verschijnen. Privé en toch van iedereen.

Dit programma is uit de roulatie genomen.

 

Play it again, Fred!

Pianiste Jacqueline voorheen Frederique, gefascineerd door de combinatie van muziek en beeld, vond in opus 53 van Nicolai Kapustin de ideale aanleiding om dit te realiseren. Met eindregie van Jeannette van Steen is een pianorecital-filmvoorstelling ontstaan van ongeveer een uur. Net als ondermeer Bach, Chopin en Sjostakovich componeerde Kapustin -geinspireerd op o.a. Fats Waller, Art Tatum en Oscar Peterson- 24 korte preludes in alle toonsoorten.

Kapustin, geboren in 1937, heeft zich na een opleiding tot klassiek pianovirtuoos aan het Conservatorium van Moskou vooral toegelegd op jazz. Hij heeft dat uiterst nauwgezet opgeschreven, ook de improvisaties.

De voorstelling staat op zichzelf maar kan ook geprogrammeerd worden als voorfilm, in het randprogramma, een congres, een feest of tijdens een diner. Het duurt ongeveer een uur, of korter in overleg. De pianiste speelt deze preludes bij voorkeur op een vleugel in concertzalen en huiskamers, op festivals, in bioscopen, in theaterzalen of foyers.

Dit programma is uit de roulatie genomen.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.