Play it again, Fred!

Dit programma is uit de roulatie genomen.

 

Pianiste Jacqueline voorheen Frederique, gefascineerd door de combinatie van muziek en beeld, vond in opus 53 van Nicolai Kapustin de ideale aanleiding om dit te realiseren. Met eindregie van Jeannette van Steen is een pianorecital-filmvoorstelling ontstaan van ongeveer een uur. Net als ondermeer Bach, Chopin en Sjostakovich componeerde Kapustin -geinspireerd op o.a. Fats Waller, Art Tatum en Oscar Peterson- 24 korte preludes in alle toonsoorten.

Kapustin, geboren in 1937, heeft zich na een opleiding tot klassiek pianovirtuoos aan het Conservatorium van Moskou vooral toegelegd op jazz. Hij heeft dat uiterst nauwgezet opgeschreven, ook de improvisaties.

De voorstelling staat op zichzelf maar kan ook geprogrammeerd worden als voorfilm, in het randprogramma, een congres, een feest of tijdens een diner. Het duurt ongeveer een uur, of korter in overleg. De pianiste speelt deze preludes bij voorkeur op een vleugel in concertzalen en huiskamers, op festivals, in bioscopen, in theaterzalen of foyers.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.